Chat

Optionele module
De module Chat is optioneel. Het kan zijn dat deze module in jouw Sociaal Intranet of community is uitgeschakeld. Neem contact op met je communitymanager om de chatfunctie in te schakelen.

Via Chat kun je snel en eenvoudig berichten versturen naar je collega en andere leden in de community. Berichten lezen en versturen doe je in real-time vanuit je browser, je hebt geen aparte app hiervoor nodig.

Kenmerken van de berichtenfunctie:

  • Responsive web design (ziet er goed uit op desktop, laptop, tablet, telefoon).
  • Werkt op alle moderne browsers.
  • Je kunt berichten versturen en ontvangen in real-time.

Chatpictogram (je hebt berichten)

Via het chatpictogram rechtsboven ga je naar het overzicht van gesprekken en daar kun je een gesprek starten. Ook zie je via dit pictogram of je berichten van collega's hebt. Als je ongelezen berichten van collega's hebt kleurt het chatpictogram rood. Klik op het chatpictogram om het berichtenoverzicht te openen.

Berichten

In het overzicht van gesprekken vind je al jouw gesprekken terug aan de linkerzijde in het tabblad Berichten. Per gesprek zie je hier het laatste bericht en of er nog nieuwe berichten zijn.

Actief

In het overzicht van gesprekken zie je op het tabblad Actief wie er op dit moment online is op het Sociaal Intranet of in de community. Grote kans dat je sneller antwoord krijgt als je een gesprek begint met een collega of communitylid die online is.

Nieuw gesprek

Start eenvoudig een nieuw gesprek met een collega of communitylid via de knop nieuw gesprek, rechts van de tabbladen Berichten en Actief.

  • Klik op de knop 'Start een nieuw gesprek'
  • Zoek de naam van een collega op. Selecteer de naam van de collega uit de lijst die verschijnt.
  • Het chatvenster verschijnt. Onderaan kun je nu een bericht invoeren.
  • Typ een bericht en bevestig met de Enter-toets of de knop 'Verstuur' aan de rechterkant.

Gesprek verwijderen

Wil je een gesprek verwijderen? Hover dan over de conversatie en kies in het menu opties dat verschijnt voor 'Gesprek verwijderen'.