Sociaal Intranet 1.5

Makkelijk doorklikken

Het Sociaal Intranet bevat een aantal widgets, blokjes met een samenvatting van informatie waar vaak een pagina met meer informatie achter zit. We hebben de kopjes op de startpagina's (homepagina en in sommige intranetten en extranetten een corporate home) aanklikbaar gemaakt. Klik op de titel of in de balk boven de widgets, zo kom je sneller bij de informatie die je nodig hebt.

Handig:

Wie vindt het leuk?

Vind ik leuk: als je met de muis over het aantal likes gaat, zie je nu wie het bericht leuk vindt.

Kalenderitem downloaden

Je kunt een kalenderitem nu downloaden, bijvoorbeeld naar je outlook agenda. Klik op het kalenderpictogram naast het kalenderitem.

Toegang tot: top-5 instelbaar maken

Klik je op de startpagina door naar de pagina ‘Toegang tot’, dan kun je links markeren als favoriet. Op deze manier kun je je eigen top-5 van applicaties op je startpagina krijgen.

Beheerder kring: kan berichten verwijderen

Beheerders van kringen kunnen berichten nu verwijderen. Zo kun je de inhoud nog beter relevant houden.

Afdelingen en kringen: sorteren en filteren

Je kunt afdelingen en kringen nu sorteren op recente bijdragen en nieuwste eerst. Zo weet je ook in de afdelingen en kringen waar recent iets is gebeurd.

En krijg je snel de lijst naar voren van kringen die je wel of (nog) niet volgt. Voor gelre beheerders: sorteer op recente bijdragen en ga naar de laatste pagina’s om te bekijken of er oudere groepen verwijderd/gearchiveerd kunnen worden.

Kringen die ik beheer: statistieken

Ben je beheerder van een afdeling of kring, dan heb je nu in de kring via het pictogram gereedschap toegang tot een aantal statistieken over actieve participatie in de kring.

Chat

Via Chat kun je snel en eenvoudig berichten versturen naar je collega en andere leden in de community. Berichten lezen en versturen doe je in real-time vanuit je browser of vanaf je telefoon of tablet, je hebt geen aparte app hiervoor nodig.

Kenmerken van de chatfunctie:

  • Responsive web design (ziet er goed uit op desktop, laptop, tablet, telefoon)
  • Werkt op alle moderne browsers 
  • Berichten versturen en ontvangen in real-time

Lees meer 

Tweetalig

Het Sociaal Intranet is nu beschikbaar in de talen Nederlands en Engels. Als de optie Meertalig aan staat in het Sociaal Intranet, kunnen gebruikers zelf schakelen in de weergave tussen Nederlands en Engels. Dit gaat om de belangrijkste navigatiefuncties, berichten worden niet meevertaald. Wilt u het Sociaal Intranet in het Nederlands en Engels aan uw gebruikers aanbieden? Via de communitymanager is dit eenvoudig in te stellen!

Lees meer

Meldingen

Bij meldingen klikte je al eenvoudig door naar berichten die je gemist hebt. Wil je meerdere berichten achter elkaar lezen, dan kun je op je computer of laptop nu de berichten op losse tabbladen openen. Handig als je even een paar gemiste berichten achter elkaar wilt lezen. Zo doe je dit: Ga naar het overzicht van meldingen. Gebruik de CTRL-knop en houd deze ingedrukt. Klik met de muis de berichten aan die je wilt lezen, en deze worden nu op verschillende tabbladen in je browser getoondCommunitymanager

Voor de beheerder

Statistieken grafisch

Statistieken over het gebruik van het Sociaal Intranet worden nu als overzichtelijke grafieken weergegeven.

Berichten verwijderen

Als beheerder van een groep kun je nu berichten in je groep verwijderen. Globale beheerders kunnen dit in alle groepen.

Nieuwe widgets: Content, YouTube en Vimeo

Er zijn weer nieuwe widgets toegevoegd aan het Sociaal Intranet:

  • Content - om snel wat HTML content of een Smartsite content item weer te geven op het Sociaal Intranet. Dit is nodig omdat naast berichten toch net even dat magazine op die externe URL ook onder de aandacht moet worden gebracht.
  • YouTube - om een YouTube filmpje te kunnen laten zien.
  • Vimeo - om een Vimeop filmpje te kunnen laten zien.