Sociaal Intranet 1.7

Releasedatum: juni 2020

Release 1.7 van ons Sociaal Intranet is beschikbaar, met een groot aantal mooie nieuwe features. Voor een demonstratie kunt u contact opnemen met sales@seneca.nl, bellen naar 015-2513700 of contact opnemen met uw accountmanager.

Nieuwe features voor op de homepagina van je sociaal intranet

Persoonlijke homepagina

Als communitymanager deel je de homepagina voor je organisatie in. Met de persoonlijke homepagina kun je de medewerker zelf widgets aan de persoonlijke homepagina laten toevoegen. Personalisatie door de medewerker zelf, terwijl je de 'verplichte' onderdelen (tijdlijn, organisatienieuws) ook altijd te zien krijgt. Zo wordt het intranet van jezelf: voor de ene medewerker de buienradar widget, de ander voegt de beursberichten aan zijn of haar pagina toe. 

Persoonlijke links

Voeg nu ook je eigen links toe aan het sociaal intranet! Naast de links en applicaties van je organisatie kun je daarmee ook jouw favoriete apps en websites linken op de startpagina. Handig zodat je direct doorkunt naar de sites die jij het meest gebruikt op je werkdag!

Lees meer

Hallo widget

Belangrijk voor adoptie van je intranet is dat mensen worden uitgenodigd om bij te dragen. De hallo-widget doet precies dat! De gebruiker wordt gevraagd om een bericht te plaatsen op het intranet. De communitymanager kan de widget instellen op een kleur naar keuze.

Top Links widget

Direct vanaf je startpagina naar je favoriete online apps en links.

Hoe werkt het?
Open het overzicht via het ellipsis-pictogram (...)
Markeer je applicaties als favoriet met (*)
Je krijgt nu je favoriete applicaties bovenaan de startpagina te zien.

Voor communitymanagers: Je kunt de style instellen voor eerste bezoek (achtergrondkleur) dit doe je met de instelling card.css.body bij de instellingen van de widget.

Office 365 E-mail widget: preview e-mail

Naast tijdstip, afzender en onderwerp kun je nu ook een preview van je e-mail in het intranet bekijken. Zo ben je snel op de hoogte van je laatste e-mails zonder het intranet te verlaten.  

Tijdlijn en bijdragen

Je hebt nu makkelijk praten met @Mention

@Mention, start met @ in een reactie en type de naam van een collega, hij of zij krijgt dan een melding via in-site notificaties rechtsboven.

Meer/minder weergeven bij lange reacties

Reacties zijn vaak kort en krachtig. Maar wat nu als een reactie een verhaal op zich wordt? Bij lange reacties is er nu ook voorzien in de links 'Meer/Minder weergeven'.

Groepen

Flexibele groepen (communitymanager)

De communitymanager kan nu zelf bepalen welke widgets op de groepspagina komen te staan. De groepspagina kun je zo naar wens inrichten. Alle groepen krijgen dezelfde indeling en widgets, maar op deze manier kun je wel deze pagina op maat maken voor jouw organisatie.

Soort groep bij subgroep kiezen (communitymanager)

De communitymanager kan nu bij het aanmaken van een groep onder een Team/afdeling het soort groep kiezen, dit is bijvoorbeeld handig als je meerdere lagen in je organisatie onder de organisatiegroepen wilt laten vallen.

Zoeken en vinden

Vind sneller wat je zoekt met zoeksuggesties

Als Enterprise Search voor Sociaal Intranet aan staat, had je al de beschikking over een krachtige zoekfunctie waarmee je alles in je intranet en aanvullende bronnen kon terugvinden. Met zoeksuggesties vind je de informatie nog sneller terug: in plaats van het automatisch aanvullen bij zoekwoorden krijg je de beste suggesties op je zoekterm meteen bij het zoekvak te zien.

Office 365

Office 365 documenten direct bij je groepen in Sociaal Intranet

Op je Sociaal Intranet deel je je organisatienieuws en teamactiviteiten. Werk je als organisatie met Office 365? Dan wil je vaak ook je documenten in de organisatie delen. Dat kan nu heel eenvoudig door een Office365 Team en kanaal aan te wijzen bij je groep in het Sociaal Intranet. Of het nu gaat om werkdocumenten of publicaties, je collega's kunnen zo in één oogopslag de documenten van jouw afdeling, werkgroep of team bekijken en benaderen.

Profiel

Activiteitlogboek bij je eigen profiel

Welke bijdrages, reacties en likes heb je zélf geplaatst? Via de widget profielsamenvatting klik je nu door naar het activiteitlogboek bij je profiel, waar je jouw eigen inbreng in tabbladen kunt terugzien.