Creëer Product

 Knop Omschrijving
Slaat de ingevulde wijzigingen op.
Annuleert de ingevulde wijzigingen en keert terug naar de detailpagina.
 Veld Omschrijving
 Naam Naam van het product.
 Opmerking Opmerkingen betreffende het product.
 Formulier Het formulier dat aan dit product is gekoppeld. Klik op het veld om een lijst te tonen van de beschikbare formulieren. Kies uit deze lijst het gewenste formulier.
 Vormgeving De vormgeving die wordt toegepast bij de weergave van het formulier. Klik op het veld om een lijst te tonen van de beschikbare vormgevingen. Kies uit deze lijst de gewenste vormgeving.
 Url naam

De URL die binnen de formulierenomgeving gebruikt wordt om dit product op te starten.

In het invoerveld URL naam wordt automatisch de gehele host-info getoond. Deze is niet te wijzigen. Je vult dit veld aan met de unieke URL naam voor het product. Het gehele adres (header en URL naam) is de complete URL van het product.

 Vervolg Url

De URL waar naartoe wordt doorgegaan na het verzenden van het  formulier. Via de functie Geavanceerd /  Tekst pagina kunt u een  specifieke pagina aanmaken. Als u in dit veld klikt  verschijnt een lijst  van deze  specifieke pagina’s. U kunt dan uit deze lijst een pagina  kiezen. Maar  u kunt ook elke andere door u  gewenste URL opgeven. 

Een mogelijkheid is ook om door te sturen naar een tekstpagina.

Onderhouds URL

Als, om wat voor reden dan ook, een pagina tijdelijk niet toegankelijk moet zijn, kan in de definitie van het product handmatig een zogenaamde ‘Onderhoud-Url’ worden ingevoerd. Deze pagina wordt dan getoond in plaats van die van het formulier.

Let op!

  • De onderhoudspagina dient vooraf te zijn aangemaakt als tekstpagina.
  • Zolang het veld Onderhouds Url is ingevuld wordt de daar genoemde pagina getoond.
  • Om de ‘normale’ formulier pagina weer te tonen dient dit veld leeg te worden gemaakt.
 Ingeschakeld Visuele weergave (vinkje) dat aangeeft of het product actief is.
 Tussentijds  opslaan mogelijk Visuele weergave (vinkje) dat aangeeft dat een gebruiker het formulier/product tussentijds kan opslaan. Een extra functie(knop) wordt aan het formulier/product toegevoegd.
Verwijder ingediend formulier na x dagen

Standaard ( bij het opvoeren van een nieuw product) staat hier 0 dagen. Dit betekent dat ingediende formulieren voor dit product NIET automatisch worden verwijderd.

U kunt hier het aantal dagen invullen, waarna de gegevens van een ingediend formulier automatisch dienen te worden verwijderd. Door het invoeren van een waarde anders dan 0, wordt tevens het automatisch verwijderen geactiveerd.

Let op!

  • Het automatisch verwijderen is van toepassing op ALLE ingediende formulieren voor dit product en is dus óók van toepassing op formulieren die zijn ingediend voordat de datum dat het automatisch verwijderen is ingesteld.
  • Het automatisch verwijderen is een proces dat meerdere keren per dag wordt uitgevoerd en waarbij telkens opnieuw wordt bepaald of formulieren wel/niet dienen te worden verwijderd.

Voorbeeld:
Voor een product bestaan de volgende ingediende formulieren:
Datum ingediend
1 April 2015
1 September 2015
1 December 2015
7 December 2015


Als op 10 december 2015 voor dit formulier wordt ingesteld ‘Verwijder ingediend formulier na 2 dagen’ dan wordt de eerste keer het door het automatische verwijder proces ALLE formulieren verwijderd (want alle ingediende formulieren zijn immers 2 of meer dagen geleden ingediend).

Als op 10 december 2015 voor dit formulier wordt ingesteld ‘Verwijder ingediend formulier na 10 dagen’ dan wordt de eerste keer door het automatische verwijder proces de formulieren verwijderd die zijn ingediend op 1 april 2015 en 1 september 2015. Bij ongewijzigde instelling wordt op 11 december 2015 het formulier van 1 december 2015 verwijderd en op 18 december 2015 wordt het formulier van 7 december 2015 verwijderd.

Wordt op 16 december 2015 de instelling ‘ Verwijder ingediend formulier …’ weer teruggezet naar 0 dagen dan blijft het formulier van 7 december 2015 ook na18 december 2015 bestaan.