Notificaties

Er gebeurt veel op het Sociaal Intranet, maar welke nieuwtjes heb ik gemist? Met in-site meldingen krijg je op de website van het Sociaal Intranet meldingen over nieuwe bijdragen, reacties en andere gebeurtenissen.

Je vindt meldingen in de rechterbovenhoek, het bel-pictogram. Als je nieuwe meldingen hebt, staat hier een getal bij. Klik op het bel-pictogram om je meldingen weer te geven.

Wat zijn notificaties?

Notificaties zijn meldingen van acties die plaatsvinden op het Sociaal Intranet. Iemand plaatst een bijdrage, iemand is begonnen je te volgen - door notificaties blijf je op de hoogte van relevante berichten in je kring, afdeling of locatie. En zie jij het meteen dat iemand heeft gereageerd op jouw bijdrage.

Waar vind ik meldingen?

Rechtsboven in het Sociaal Intranet staat het bel-pictogram. Als je nieuwe meldingen hebt, staat hier een getal bij. Klik op het pictogram om je meldingen weer te geven. Je kunt meldingen aanklikken, dan wordt je doorgestuurd naar het bericht of het onderwerp waar de melding over gaat en wordt de melding gemarkeerd als gelezen. Ook kun je klikken op 'gelezen', dan worden al je meldingen gemarkeerd als gelezen en verdwijnt bij de bel rechtsboven het aantal ongelezen meldingen.

Welke meldingen zijn er?

Als er iets gebeurt op het Sociaal Intranet (gebeurtenis), volgt er een melding. Meldingen verschijnen automatisch in het Sociaal Intranet. Bijvoorbeeld als je een bijdrage plaatst in een kring, krijgen andere leden van die kring automatisch een melding dat er een nieuw bericht is. Die melding wordt getoond bij iedereen voor wie dat relevant is. De volgende meldingen kun je verwachten:

Persoonlijk

 • Iemand is begonnen je te volgen.

Je groepen (kringen/afdelingen/locaties)

 • Iemand heeft een bijdrage geplaatst in een groep waar je lid van bent of die je volgt (of een bijdrage gedeeld naar een van je groepen).
 • Iemand heeft gereageerd op jouw bijdrage.
 • Iemand vind je bericht of reactie leuk (like).
 • Iemand heeft je genoemd in een reactie, met @naam (vermelding).

Lidmaatschap van groepen (kringen/afdelingen/locaties)

 • Je beheert een groep, en iemand heeft via het overzicht van groepen toegang aangevraagd tot die groep.
 • Je lidmaatschapsaanvraag voor een groep is goedgekeurd door één van de beheerders van die groep.
  • Merk op: je krijgt een melding als je zelf een toegangsaanvraag doet in een besloten groep en die toegangsaanvraag wordt goedgekeurd, maar je ontvangt géén melding als iemand je lid maakt van een team.

Hoe kan ik instellen waarover ik meldingen ontvang?

 • Bij elke groep waar je lid van bent en die je volgt kun je boven de tijdlijn instellen of je meldingen wilt ontvangen. Dit kan via de knop 'meldingen aan/meldingen uit'.
 • In het overzicht van meldingen kun je dit ook aan en uitzetten voor je groepen, via de knop 'instellingen'. Hier zie je van welke groepen je meldingen ontvangt.